Bilder
Trädgårdsutställning på Sofiero

I augusti var jag på en utställning med trädgårdstema på Sofiero i Helsingborg. Det fanns förutom olika trädgårdsinstallationer även utställare/ försäljning av matprodukter och trädgårdsprylar/ växter. Här är lite bilder därifrån. Något jag särskilt gillade var tomflaskorna som rumsavdelare i trädgården, fiffigt!

              
Louisiana

Jag åkte över till Danmark och gick på Louisiana och såg en utställning som hette "Pop art design". Den var riktigt rolig men tyvärr fick man inte fotografera den. Men i deras permanenta utställningar fanns också intressanta saker som man däremot fick fota.
En kul sak i deras butik var girlanger av papperscirklar som var sydda på rad med maskin. Det gav mig många egna idéer på draperi/ gardin/ avdelare enligt samma princip med papper och symaskin. En annan sak jag fastnade för var ett "önsketräd" i parken. Här var det fritt fram att skriva önskningar på papper att hänga upp i trädet. Kul idé att omforma och göra till sin egen.

         
Skulptur & Insektshotell

Vid ett besök på Fredriksdals friluftsmuseum i Helsingborg fick jag syn på lite roliga skulpturer i parken. Ett insektshotell som var himla fiffigt uppmärksammade jag också. Kanske något att göra själv av bra att ha prylar man hittar hemma.

    
Elofssons garderob

Jag var och besökte Elofssons garderob, ett galleri, när det fortfarande låg i Komstad (nu finns det i Ystad). Där fanns det blandad konst/ hantverk som ställdes ut. Bland annat var det väskor i skinn, hattar i ull och drakar/ hästar i papier maché. Här är några bilder på sånt jag gillade.

    
Botaniska i GBG

Botaniska trädgården i Göteborg hade roliga skulpturer av dinosaurier när jag var där vid ett tillfälle. Här är lite bilder därifrån på dessa plus lite annat intressant.

         
Skissernas museum

Jag gjorde ett besök på Skissernas museum i Lund. Det blev många intryck, väggarna och även taken var översållade med konstverk. Här är lite bilder därifrån.

         

http://www.adk.lu.se
Sofiero

En dag i början på juni då rhododendron och azaleor blommade som bäst besökte jag Sofiero slott utanför Helsingborg. Vädret var inte det bästa men jag passade ändå på att ta lite bilder. En uppstammad vit Wisteria /blåregn var något jag blev sugen på att skaffa efter den turen.

         

http://www.sofiero.se
Pappersklippning

På Kalmar slott hade man en fantastisk utställning av en konstnär som arbetade med pappersklippning (eller har hon skurit ut mönstren?) Se på lite bilder därifrån och döm själv.