Välkommen till min sida. Bland det roligaste som finns är att ägna sig åt eget skapande, bekanta sig med nya material och utforska olika uttryckssätt. För mig har kreativitet, estetik och handens arbete stor betydelse för välbefinnandet. Här visar jag en del av det som jag har arbetat med och vad som inspirerar mig i mitt skapande. Kan jag dela med mig av mina erfarenheter och inspirera dig att skapa något eget blir jag glad.
Skålar & fat

Skålar och fat är bra att ha som formar när man vill göra egna sådana i papier maché.Man lägger fatet upp och ner och klär in det i plastfolie för att lätt få av pappersfatet när det torkat. Sen arbetar man med tidningspapper och tapetklister och lägger på ett antal lager tills man tycker fatet känns tillräckligt stabilt.
Det rosa fatet målade jag med gesso när det torkat för att få ett täckande lager färg. Därefter klippte jag silkepapper i smala trianglar och limmade fast med tapetklister i ett mönster utifrån och in på fatet. Till sist lackade jag fatet för att få en halvblank och tålig yta.
Den svarta och den röda skålen strödde jag glitter på mellan två lager lack.

   


Lämna kommentar | Kategori: Papper & Kartong