Välkommen till min sida. Bland det roligaste som finns är att ägna sig åt eget skapande, bekanta sig med nya material och utforska olika uttryckssätt. För mig har kreativitet, estetik och handens arbete stor betydelse för välbefinnandet. Här visar jag en del av det som jag har arbetat med och vad som inspirerar mig i mitt skapande. Kan jag dela med mig av mina erfarenheter och inspirera dig att skapa något eget blir jag glad.
Draperi

Jag älskar papper och tycker det är ett väldigt roligt och flexibelt material att jobba med. I dörren till mitt sovrum har jag dubbeldörrar och här ville jag ha ett draperi i papper där man syr ihop utstansade figurer i långa rader. Varje rad består av 40 utstansade pappersblommor ihopsydda på maskin. Pappret är kraftigt ritpapper, akvarellpapper blir också bra. För att inte varje ny blomma man syr ihop ska tryckas ner av första stygnet och fastna i maskinen gjorde jag hål i förväg längst ut på ett blad på varje blomma med en nål.
Papperssorten tog slut annars kunde jag tänka mig några rader till. Det gick lätt, snabbt och gjorde mig sugen på att skaffa fler stansar att jobba med. Det kan bli gardiner, lampskärmar, tabletter eller hyllbårder tex.

 


Lämna kommentar | Kategori: Papper & Kartong