Välkommen till min sida. Bland det roligaste som finns är att ägna sig åt eget skapande, bekanta sig med nya material och utforska olika uttryckssätt. För mig har kreativitet, estetik och handens arbete stor betydelse för välbefinnandet. Här visar jag en del av det som jag har arbetat med och vad som inspirerar mig i mitt skapande. Kan jag dela med mig av mina erfarenheter och inspirera dig att skapa något eget blir jag glad.

Sedan påsken 2019 har jag också en butik där jag säljer en del av mina alster. Hit är du välkommen att titta in om du är i Österlentrakten och öppetskylten är upphängd vid vägen. Helger och under sommaren tänker jag mig främst att hålla öppet. Söker du någon speciell present eller något du vill vara ensam om kanske du hittar det hos mig, vi ses!
Rakubrända vaser

En väninna till mig har egen keramikugn och även en gasoleldad rakuugn, lyckliga henne. Hon bor på annan ort men inför ett besök hos henne gjorde jag lite olika små vaser som jag skröjbrände för att ha till rakubränning.
Små föremål är lättare att hantera och få plats med i rakuugnen. Jag tänkte på blommor när jag kavlade några av vaserna och formade dem. Två vaser ringlade jag lite oregelbundet med en blomliknande topp.
Glasyren vi använde visste vi inte hur den skulle bli vid rakubränning. Ytan fick tyvärr inte det typiska krackelerade utseendet men de blev ok ändå. Det som är spännande med denna metod är att man inte vet hur det kommer bli och att man inte behöver vänta så länge på resultatet.| Kategori: Keramik & lera