Möbler / Tapetsering
Omklädd stolsits

Gungstolen fick en ny klädsel på sitsen samt en dyna till ryggen som var lite hård att luta sig mot annars. Det gick åt ett par loppisjeans lite drygt till detta. Ett fint broderi med fjärilar blev dekoration på ryggdynan som jag fyllde med två tillklippta stolsdynor.

Lampskärmen har också piffats till med återbrukade jeans och virkade detaljer.


Gungstol från loppis

Fyndade en gungstol på loppis. Den var liten och lätt men väldigt smutsig, ful och i behov av omklädsel. Efter rengöring, slipning, målning och senare ny sits tänker jag att den blir fin och användbar. Sitsen tänkte jag skulle bli med jeanstyg och broderier.


Pelarbord också

Ett litet bord fick samma mönster på servetterna som spegeln och hyllan.


Spegel och hylla

En spegel och hylla fick ett gemensamt mönster i servettdecoupage och blev ett set.


Barnsoffa

En barnsoffa i röd skinnimitation från loppis har fått ny klädsel. Av jeans och broderier, också från loppis, komponerade jag en omklädsel för väldigt lite kostnad.

Jeans och broderier tycker jag samsas bra i olika återbruksprojekt.

På sidorna placerade jag bakfickorna från ett par jeans att en bok i tex.

  


Vårgrönt bord

Vårigt grönt mönster blev motiv på detta bordet i form av servetter.


Bord med vallmo

Vallmo känns skånskt och fick bli decoupagemotiv på detta bord. Blommorna på bordet är virkade.


Bord till spegeln

Det blev ett bord med decoupage också till spegeln och hyllan i samma motiv.


Jeansstol

Rosa Gärsnässtolen fick ny klädsel av ett par jeans och en halv jeanskjol plus olika broderier. I mittpartiet gjorde jag en snörning med tvinnat garn. Det blev orangea toner för att matcha lampskärmen jag gjort tidigare.
I baksidans fickor kan man ha en bok eller kanske fjärrkontroll.

 


Stolfynd

Hittade en fin stol på loppis, förvånansvärt bekväm och tillverkad av Gärsnäs möbelfirma. Den var lite dyr men jag tyckte om den och det var kul att den var lokalproducerad.

Jag kommer göra en ny klädsel av jeans och broderier till den som är avtagbar.


Decoupage på pelarbord

Jag hade ett litet bord som skulle passa i storlek till mina barnstolar. Men det behövde en ny kostym. Jag använde servetter till decoupage på det så det matchade stolarna.


Rullbord

På loppis hittade jag detta bord som jag tyckte skulle passa att göra till en rullvagn med hjul. Jag målade den, limmade tapet på bordsytorna och lackade därefter ytan 3 gånger.
Jag lyckades hitta tillräckligt små manicker till hjul som skulle få plats att skruvas fast under benen.


Skattkista

Jag hittade en sliten träkista på loppis som jag fixade till med guldfärg utanpå och klädde inuti med grön sammet. Vips blev det en skattkista som man kan arrangera med utklädningskläder, leksaker, smycken eller som här; ha en miniutställning med bilder.


Små barnstolar

Två gamla handgjorda barnstolar från loppis gjorde jag om med decoupage med servetter. En fick blad den andra blommor som motiv. Jag tror jag har ett litet bord nånstans som kan passa till, får leta lite i mitt braatthaförråd.


Litet bord med decoupage

Gulligt litet bord jag hittade på loppis fick förvandling med decoupage. Här har jag precis blivit färdig med sista fastlimmade servetten och nu väntar 2-3 gånger med lackbehandling.


Stolsitsar

Jag ville ha ny klädsel på mina matsalsstolar. Istället för att bara ta ett nytt tyg på dem gjorde jag en dekoration på varje stol i form av en blombild. Bilden är kopierad på särskilt papper där jag strök motivet på vitt tyg som jag sen sydde på sitsarna.

 


Kökssoffa

På en auktion köpte jag ett möblemang med bland annat en utdragssoffa. Den är drickamålad, en gammal teknik som jag ville behålla. Men klädseln bytte jag ut och fluffade till sitsen med att par lager skummgummi. Lite nya matchande kuddar blev det också för bekvämligheten.

 


Billigaste fåtöljen

Den här fåtöljen kostade 1 krona och var prismärkt när jag såg den på en loppis, och jag fick den faktiskt gratis. Den var bekväm men hade ett hemskt tyg men det gjorde inget när den var i gott skick i övrigt.
Jag klädde om den och den fick en plats i ett gästrum.

 


Rosa soffa

Hittade en soffa på auktion som jag tyckte var liten och bekväm. Men klädseln ville jag ha en annan så jag klädde om soffan så den blev rosa istället.
Klädda knappar som det är på denna soffa kan man antingen fixa själv med särskilda knappsatser eller lämna in i en tygaffär och få gjort om man tycker det är för pilligt.


Emma

En liten Emmafåtölj inköpt på loppis har fått nytt liv med ny klädsel. Jag gillar denna modell för den är så nätt och lättplacerad men samtidigt bekväm.

 


Fåtöljfynd

Denna fåtölj hittade jag på loppis och föll för de fina armstöden. Att tyget på den var hiskligt brun/ orangerutigt var ett mindre problem och den var dessutom skön att sitta i. Ny klädsel fick det bli alltså. En böjd synål är jättebra att ha vid sömnaden när man klär om möbler, det blir svårarbetat annars.


Gungstol

Gungstol i bra kvalitet men med gräslig klädsel inhandlades på loppis. En ny tygklädsel gjorde den mer rumsren. En lång tapetserarnål kan behövas när man ska sy fast de klädda knapparna i stolsryggen. Även en böjd synål är bra att ha vid sömnaden, då får man ut nålen lättare vid stygnen.

 


Grön schäslong

På en loppis fick jag syn på den, den perfekta schäslongen, den skulle jag ha. Nu såg den ju inte så perfekt ut just där och då, det var bara i min fantasi. Den var smutsig, sönder och en före detta mushemvist i den gamla träullsstoppningen.
Efter rengöring, lagning, möbelvax, ny stoppning och sammetsklädsel blev den som jag hade tänkt mig. Den ser bättre ut än den är bekväm men de gamla fjädrarna i den fick sitta kvar.