Möbler / Tapetsering
Stolsitsar

Jag ville ha ny klädsel på mina matsalsstolar. Istället för att bara ta ett nytt tyg på dem gjorde jag en dekoration på varje stol i form av en blombild. Bilden är kopierad på särskilt papper där jag strök motivet på vitt tyg som jag sen sydde på sitsarna.

 


Kökssoffa

På en auktion köpte jag ett möblemang med bland annat en utdragssoffa. Den är drickamålad, en gammal teknik som jag ville behålla. Men klädseln bytte jag ut och fluffade till sitsen med att par lager skummgummi. Lite nya matchande kuddar blev det också för bekvämligheten.

 


Billigaste fåtöljen

Den här fåtöljen kostade 1 krona och var prismärkt när jag såg den på en loppis, och jag fick den faktiskt gratis. Den var bekväm men hade ett hemskt tyg men det gjorde inget när den var i gott skick i övrigt.
Jag klädde om den och den fick en plats i ett gästrum.

 


Rosa soffa

Hittade en soffa på auktion som jag tyckte var liten och bekväm. Men klädseln ville jag ha en annan så jag klädde om soffan så den blev rosa istället.
Klädda knappar som det är på denna soffa kan man antingen fixa själv med särskilda knappsatser eller lämna in i en tygaffär och få gjort om man tycker det är för pilligt.


Emma

En liten Emmafåtölj inköpt på loppis har fått nytt liv med ny klädsel. Jag gillar denna modell för den är så nätt och lättplacerad men samtidigt bekväm.

 


Fåtöljfynd

Denna fåtölj hittade jag på loppis och föll för de fina armstöden. Att tyget på den var hiskligt brun/ orangerutigt var ett mindre problem och den var dessutom skön att sitta i. Ny klädsel fick det bli alltså. En böjd synål är jättebra att ha vid sömnaden när man klär om möbler, det blir svårarbetat annars.


Gungstol

Gungstol i bra kvalitet men med gräslig klädsel inhandlades på loppis. En ny tygklädsel gjorde den mer rumsren. En lång tapetserarnål kan behövas när man ska sy fast de klädda knapparna i stolsryggen. Även en böjd synål är bra att ha vid sömnaden, då får man ut nålen lättare vid stygnen.

 


Grön schäslong

På en loppis fick jag syn på den, den perfekta schäslongen, den skulle jag ha. Nu såg den ju inte så perfekt ut just där och då, det var bara i min fantasi. Den var smutsig, sönder och en före detta mushemvist i den gamla träullsstoppningen.
Efter rengöring, lagning, möbelvax, ny stoppning och sammetsklädsel blev den som jag hade tänkt mig. Den ser bättre ut än den är bekväm men de gamla fjädrarna i den fick sitta kvar.