Bildspel / film
Välja växter

Att bestämma växter till trädgården är ett kärt problem, det finns ju så mycket att välja på. Jag tycker om att ha det ordnat och fint i trädgården men är inte mycket för att pjoska med kinkiga krävande växter. Det som överlever sprider sig och trivs, det som dör är det nog inte meningen ska vara där.
Jag har samlat några av mina tåliga favoriter i trädgården i ett bildspel.
 
Akvarellmåleri

Jag var på en inspirationskurs med akvarellisten Hasse Karlsson som bor i mina trakter. Vi deltagare målade inte själva utan fick höra Hasse berätta om tekniken och se hur han arbetade.
Det var ok att ta bilder och filma så jag gjorde en kort film av materialet jag fick ihop. Det var häftigt att se hur hans bilder fick liv med bara några få snabba penseldrag.
 
Trädgårdsidéer

För flera år sedan var jag på en utställning om trädgård i Hammenhög, Weibulls frö. Här hittade jag många idéer jag skulle kunna omsätta i min egen trädgård. Kanske du också hittar något användbart?
 
Lapptäcken

En dag i somras besökte jag en utställning med lapptäcken på Åbergs trädgård, en plantskola utanför Ystad. Det var många spännande mönster på lapptäcken men också på väskor och annat. Har man stuvbitar av olika tyger hemma är detta ett sätt att vara kreativ med dem.
 
Min trädgård

Jag tycker det är väldigt roligt att se hur andra har det i sina trädgårdar. Det tycker säkert många andra också så här får du en liten titt på min trädgård som den såg ut i början av maj 2012. Personligen tycker jag att de flesta trädgårdar är som vackrast kring midsommar. Kanske blir det någon mer film längre fram från senare på säsongen.
 
Skulpturer på Marsvinsholm 2012

Den senaste utställningen med skulpturer på Marsvinsholm har jag fångat i bilder och gjort en film av. Kanske får du egna idéer att skapa?
 
Skulpturer på Marsvinsholm 2011

Den återkommande utställningen utomhus med skulpturer på Marsvinsholm tycker jag är rolig att besöka. Där finns alla möjliga stilar och material representerade. Här är en film från 2011 års utställning.
 
Smide & Järnskapelser

Jag var på en utställning med smide av Bert Johansson och skulpturer av återvunna redskap av Horst Eckhardt. Särskilt inspirerande tycker jag det var att se vad man kan göra av gamla kasserade redskap. Det skulle vara bra kul att lära sig att svetsa och smida med för den delen.
 
Mönster & Former

I min ambition att rita/ måla mer fantasifullt ville jag bli inspirerad av mönster som finns i min omgivning. Jag tog med kameran ut och av bilderna jag tog gjorde jag denna film i Animoto. Bilderna beskriver ju verkligheten som den ser ut men i fantasin kan man överdriva det man ser, lägga till och dra ifrån.